Concursul naţional de pian "Virtuozii", ediţia a IX-a, Brăla, 19-20 mai 2017

Data incepere: 2017-05-19
Data sfarsit: 2017-05-20
Locatie: Brăila, Brăila (click pentru a vedea mai multe festivaluri in judetul Brăila)
Access: Fara bilet
Categorie: Muzica
Organizator:

Consiliul Judeţean Brăila

Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu” 


Site-ul festivalului Oferte cazare

Imagini promovareDespre festival

Proiectul se doreşte o modalitate de încurajare şi stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani, care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de arte, palatelor copiilor, liceelor de artă şi care au atins un nivel mediu şi bun profesional.

Ediţia anterioară a concursului s-a bucurat de o participare numeroasă, fiind prezenţi 130 de concurenţi care au reprezentat mai multe judeţe ale ţării: Brăila, Bucureşti, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj‑Napoca, Constanţa, Ialomiţa, Galaţi, Mureş, Prahova, Vaslui.

Începând cu acest an, în cadrul aceluiaşi concurs se organizează şi secţiunea „Duo pianistic – patru mâini”.

Juriul este compus din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti şi profesori din licee de specialitate. Concursul este cuprins în Agenda Culturală a Judeţului Brăila pe anul 2017.

Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Brăila - Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu” şi se adresează tinerilor interpreţi cu vârsta cuprinsă între şi 16 ani care studiază pianul în forme de învăţământ de stat şi/sau particulare.
Acest concurs se doreşte a fi un concurs original, atât ca mod de desfăşurare cât şi ca periodicitate.

Pentru înscriere în concurs, participanţii vor trimite până la data de 14.05.2017, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com sau pe fax la nr. 0239/612104, următoarele:

  • formularul de înscriere (fişa de înscriere) din anexă; Fişa de înscriere şi Regulamentul pot fi descărcate în format PDF şi de pe site-ul: www.vespasianlungu.ro
  • certificat naştere (copie);
  • scanare/copie a partiturilor pe care le vor prezenta în concurs;
  • solicitarea informaţiilor privind cazarea, dacă este cazul.

Taxa de participare în sumă de 50 lei nerambursabilă, se achită înainte de a intra în concurs, în ziua şi la locul desfăşurării concursului sau la casieria instituţiei, în perioada premergătoare concursului. Fiecare participant de la Secţiunea B - Duo pianistic – patru mâini va achita o taxă în valoare de 25 lei, iar participanţii în dublă calitate (ca solist şi în duo pianistic) vor achita o taxă totală în valoare de 75 lei.

Structura concursului:

Concursul este structurat în două secţiuni: A - Interpretare instrumentală şi  B – Duo pianistic – patru mâini.

* Secţiunea A cuprinde două subsecţiuni:
- Secţiunea A1
 – dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat;
- Secţiunea A2 – dedicată participanţilor care provin din şcoli şi licee cu profil vocaţional (pian), care au atins un nivel profesionist, mediu sau bun.
* Secţiunea B – dedicată grupurilor de participanţi formate din doi elevi, indiferent de provenienţă (şcoli populare de artă sau şcoli şi licee cu profil vocaţional – pian), aparţinând aceleiaşi grupe de vârstă (grupa I, II sau III), cu condiţia ca diferenţa de vârstă dintre cei doi participanţi să nu fie mai mare de doi ani.

Comentarii

Cauti si un loc de cazare in judetul Brăila?

Concursul naţional de pian "Virtuozii", ediţia a IX-a, Brăla, 19-20 mai 2017 Brăila, Brăila

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne