CASCADA CAILOR

Locatie: Borșa, Maramureș (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Maramureș)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes turistic


Scurt istoric

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă şi mai cunoscută  din România, fiind o destinaţie turistică incredibil de frumoasă şi încântătoare.

Cascada Cailor este situată aproape de staţiunea turistică ,Borsa, pe versantul nordic al Munţilor Rodnei. Apa rezultată din topirea zăpezii şi din ploi se adună într-un circ glaciar şi de acolo de pe versantul Piatra Rea se scurge peste un abrupt calcaros în mai multe trepte, rezultând o minunată cascadă.

Această cascadă este o atracţie deosebită pentru turişti, fiind situată la altitudinea de 1.300 metri, iar caderea de apă este de 90 metri.

Cascadă are şi o legendă. Se  spune că acum foarte mult timp, o herghelie de cai sălbatici a căzut în hăul cascadei, aceştia fiind urmăriţi de urşii numeroşi şi flămânzi care au colindat şi stăpânit crestele şi pădurile borşene.

De atunci, tocmai datorită acestei legende, localnicii au început să folosească numele de Cascada Cailor, muntele se numeşte Muntele Cailor, circul glaciar a fost denumit Podul Cailor, iar pârăul care se prăvăleşte jos pe abrupturi se numeşte Izvorul Cailor.

Drumul spre cascada este accesibil din mai multe direcţii, din Complexul Turistic Borşa pe jos, sau cu telescaunul, sau dinspre zone amenajate , mai înalte ale Munţilor Rodnei.

De la capătul de sus al telescaunului se ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute.

La intoarcere, se poate cobora direct la Complexul turistic pornind pe un traseu marcat cu triunghi rosu,acest traseu avand farmecul si frumusetea lui, sau cu telescaunul.

 

Clip promovare

Galerie imagini promovare

Comentarii

CASCADA CAILOR Borșa, Maramureș

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne