MĂNĂSTIREA "LACU SĂRAT"

Locatie: Brăila, Brăila (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Brăila)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes religiosScurt istoric

Mănăstirea Lacu Sărat este situată chiar în staţiunea cu acelaşi nume, aflându-se la aproximativ 5 km de municipiul Brăila. Mănăstirea Lacu Sărat mai poartă şi numele de Mănăstirea Sfântul Pantelimon.

            Construirea ei a început pe 27 iulie 1996, când Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, a sfinţit locul bisericii. La 27 iulie 1999 s-a sfinţit biserica mănăstirii şi s-a inaugurat şi corpul de chilii al mănăstirii.

            Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turla-clopotniţă, care se ridică până la înălţimea de 24 metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate. În custodia mănăstirii se află nouă icoane datând din secolul al XIX-lea. Aşezamântul monahal a fost binecuvântat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaşte ale Sfinţilor Dasie şi Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului, iar de-a lungul vremii pe aici au trecut Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, patriarhul Teoctist, dar şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel precum şi alte personalităţi ale vieţii religioase şi civile din ţară şi de peste hotare. Mănăstirea este amplasată într-o pădure, reprezentând o adevarată oază de linişte şi verdeaţă, departe de lume şi de zgomotul asurzitor.

Galerie imagini promovare

Comentarii

Cum poti sa ajungi la MĂNĂSTIREA "LACU SĂRAT"

Mănăstirea este situată în staţiunea Lacu Sărat, care se gaseşte în imediata apropiere a municipiului Brăila, la 5 km SV, pe drumul naţional DN 21 Brăila – Slobozia.

MĂNĂSTIREA "LACU SĂRAT" Brăila, Brăila

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne