Muzeul Orasului Avrig

Locatie: Avrig, Sibiu (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Sibiu)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes turistic


Scurt istoric

Cladirea muzeului are trei camere si o sala de expozitii construita ulterior deschiderii muzeului .
In prima incapere este organizata o expozitie dedicata iluministuluiroman Gheorghe Lazar ( 1779-1823)intemeietorul scolii in limba romana .Expozitia cuprinde:carti despre Gheorghe Lazar si carti care au apartinut lui, corespondenta ,documente referitoare la studiile sale foi matricole , plan topografic executat de Lazar cu elevii sai de la Sf. Sava , poze cu el si apropiatii sai C.A. Rosetti, Cezar Boliac, D. Bolintineanu , I.H.Radulescu.
A doua incapere cuprinde exponate de arta populara avrigeneasca, port si obiecte de industrie casnica .
A treia incapere este o camera taraneasca si adaposteste un interior specific Avrigului peretii fiind ornamentati cu strachini cu motive decorative specifice zonei.
Sala de expozitie cuprinde razboaiele de tesut care au apartinut Mariei Spiridon, o legenda a tesatoarelor din Avrig si obiecte de Muzeul , in forma in care existase pana in 2003, devenise o ruina dar la initiativa custodelui muzeului Maria Grancea prin proiectul Mosteniri s-a realizat renovarea lui. Proiectul a venit cu un concept nou un museum vivum (muzeu viu), muzeu scoala in care mestesugurile noastre traditionale si in special cel al tesutului sa fie nu numai vizualizate , ci si practicate.

Galerie imagini promovare

Comentarii

Program Muzeul Orasului Avrig

Str. Gh. Lazar , 1
Pers.Contact: Grancea Maria
Tel : 0040 748 120 970

Muzeul Orasului Avrig Avrig, Sibiu

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne