OROLOGIUL

Locatie: Brăila, Brăila (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Brăila)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes cultural/istoricScurt istoric

Orologiul din Brăila reprezintă un veritabil monument istoric, dar şi o valoroasă operă de artă. Orologiul din Brăila este aşezat în Piaţa Traian a oraşului Brăila, stând parcă de pază la răspântia dintre oraşul vechi si cel nou.

            A fost construit în anul 1909 de către Petru Naum. În prezent, acesta reprezintă un simbol  al oraşului vechi.

            Deşi cu o vechime considerabilă, Orologiul din Brăila nu a ramas niciun minut in urmă, de mai bine de un secol.

            Orologiul din Brăila are un stil arhitectural destul de frumos, uimind pe oricine ajunge în acest oraş prin frumuseţe, măreţie şi grandoare. De-a lungul timpului in jurul Orologiului din Brăila s-au plantat mai mulţi copaci, creându-se astfel un parc ce serveşte ca mijloc de promenadă al locuitorilor, dar şi al turiştilor.

            Cu toate acestea, nu mulţi sunt cei care cunosc faptul că acest Orologiu din Brăila are, pe langă o vechime considerabilă şi o valoare inestimabilă. Deşi până astăzi autoritaţile nu s-au implicat în reabilitarea Orologiului din Brăila întrucât nu le aparţinea în proprietate, în prezent, conştienţi de valoarea sa istorică acestia s-au gândit să asigure conservarea sa.

            Istoria Orologiului din Brăila este destul de frumoasă. Se spune că în anul 1898, P. Naum Petru a lăsat un testament statului în care era cuprinsă suma de 8000 de lei în aur, bani necesari pentru ridicarea ceasului, devenit până în vremurile noastre un adevărat simbol local.

Bine de ştiut:

            Ceasul a fost martor de-a lungul timpului la importante evenimente istorice. Trupele sovietice au dorit să dărâme ceasul în timpul Primului Război Mondial, însă s-au mulţumit în cele din urmă doar cu atârnarea în vârful lui a însemnelor comuniste – secera şi ciocanul.

Galerie imagini promovare

Comentarii

OROLOGIUL Brăila, Brăila

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne