Parcul Dendrologic Dofteana

Locatie: Dofteana, Bacău (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Bacău)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes turistic


Scurt istoric

Parcul Dendrologic Dofteana constituie o colecţie ştiinţifică dendrologico-silviculturală formată din peste 660 de specii şi varietăţi de arbori, ce se întinde pe o suprafaţă de 24 ha. Este situat în Valea Doftenei, la 13 km. nord vest de oraşul Tg.Ocna

Este creaţia măiastră a unuia dintre cei mai mari şi pasionaţi silvicultori, IULIU MOLDOVAN, care a sădit lângă fiecare puiet o parte din sufletul său şi unde zi de zi a privit cum cresc scumpii lui arbori, cărora le-a purtat o grijă permanentă. Arboretumul Dofteana constituie o valoroasă colecţie de specii lemnoase, în special de răşinoase, atât din ţara noastră cât şi din alte ţări. Arboretumul prezintă o deosebită importanţă forestieră botanică, didactică, ştiinţifică şi social-culturală.

Întemeiat la începutul secolului XX, din punct de vedere forestier, arboretumul constituie un punct de aclimatizare a speciilor exotice şi, mai ales, a speciilor exotice de interes forestier.

Vârsta la care au ajuns unele specii, 50 – 70 ani, precum şi dimensiunile realizate, cercetările efectuate asupra comportării lor, ne duc la concluzia că multe specii exotice au o valoare forestieră deosebită.

Arboretumul Dofteana este deosebit prin colecţia de răşinoase exotice care conţine specii ca: Pinus strobus; Pinus Jeffreyi Get B; Pinus ponderosa Lows; Pinus wollichiana A. B. Joks; Pinus baucsiana; Pinus contorta; Larix decidua var. polonica; Larix koenupferi; Picea orientalis; Picea obovata; Thuia plicataPseudotsuga meuziesii.

 

Galerie imagini promovare

Comentarii

Parcul Dendrologic Dofteana Dofteana, Bacău

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne