PARCUL NATURAL ''BALTA MICĂ A BRĂILEI''

Locatie: Brăila, Brăila (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Brăila)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes turisticScurt istoric

Parcul Natural ''Balta Mică a Brăilei'' este situat pe cursul inferior al Dunării,  între Câmpia Brăilei şi Insula Mare a Brăilei, în partea de SE a ţării.

            A fost declarat zonă protejată, având importanţă la nivel internaţional, datorită florei si faunei atât acvatice cât şi terestre.

            Dunărea, cu braţele ei Cremenea şi Vâlciu, care îmbrăţişează Balta Mică a Brăilei, a constituit şi constituie o principală atracţie turistică. Cu luncile şi cu delta sa, este un capăt de lume original, unic in felul sau, cel mai tanar pamânt al Europei, vecin cu cei mai bătrâni munţi ai planetei (munţii Macin, masiv hercinic, vechi de circa 400 milioane de ani) petic de ape şi pământ vesnic în luptă, mereu altfel, păienjeniş de canaluri, grinduri, gârle, păduri cu aspect tropical, dune fluvio-marine într-o amplă, permanenţă metamorfoză. Oriunde te îndrepti, pe braţele principale, canale naturale sau artificiale, lacuri şi bălţi cu apă limpede, mărginite de tumultul vegetaţiei, plauri plutitori, saltând uşor sub unduirea valurilor, toate te impresioneaza, creiandu-ţi o imagine unică asupra acestei opere fragile a naturii.

              Resursele naturale deosebite, regăsite în ecosistemele bălţii, fac posibilă practicarea multor forme de turism – de odihnă şi recreere, drumeţie, ştiinţific, ecologic, de pescuit sportiv şi vânătoare, cu toate că infrastructura şi structurile de turism nu sunt suficient de dezvoltate.

 

 

Galerie imagini promovare

Comentarii

PARCUL NATURAL ''BALTA MICĂ A BRĂILEI'' Brăila, Brăila

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne