TRASEU SALVAMONT ESCALADA- zona Casacada Cailor

Locatie: Borșa, Maramureș (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Maramureș)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes turisticScurt istoric

S.P.L. SALVAMONT BORSA a amenajat in zona Cascada Cailor doua trasee escalada de 15 m, respectiv 25 m, cu un grad de dificultate 5-, respectiv 6-, si sunt echipate cu spituri si gujoane, urmand ca in perioada urmatoare sa se mai deschida si altele.

A escalada o stanca, o creasta, un perete este o activitate ce necesita putere, conditie fizica si nu in ultimul rand, curaj. 

Niciodata sa nu porniti pe un traseu de acest tip daca nu aveti un echipament de escalada corespunzator, ce trebuie sa cuprinda incaltaminte potrivita, hamuricorzicarabiniere, etc.

Persoana contact- Timis Daniel (Sef S.P.L. SALVAMONT BORSA)-0745258432

Galerie imagini promovare

Comentarii

Cum poti sa ajungi la TRASEU SALVAMONT ESCALADA- zona Casacada Cailor

Drumul spre Cascada Cailor este accesibil din mai multe direcţii, din Complexul Turistic Borşa pe jos, sau cu telescaunul, sau dinspre zone amenajate , mai înalte ale Munţilor Rodnei.

De la capătul de sus al telescaunului se ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Odata ajunsi la Casacada se urmeaza poteca ce duce spre Seaua Stiol, iar undeva la jumatatea distantei se va vedea o grota pe peretele sudic, iar la baza acelei grote sunt amenajate cele 2 trasee.

La intoarcere, se poate cobora direct la Complexul turistic pornind pe un traseu marcat cu triunghi rosu,acest traseu avand farmecul si frumusetea lui, sau cu telescaunul.

TRASEU SALVAMONT ESCALADA- zona Casacada Cailor Borșa, Maramureș

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne