Ce este 2% ?

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

2% este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. Acesti bani oricum aveau o alta destinatie decat bugetul tau dar acum poti decide de catre cine si cum vor fi cheltuiti. 
Practic acest lucru nu te costa nimic!

Poti si tu sa contribui direct la strangerea unor fonduri care vor fi utilizate pentru promovarea speologiei! A.S. Prusik Timisoara este o organizatie non-profit ce se ocupa cu explorarea, inventarierea si protejarea pesterilor, insa nu neglijaza educatia ecologica si protectia mediului inconjurator. Asociatia incearca sa popularizeze acest domeniu extrem de vast si de interesant.

Ce ai de facut ?

Daca te-ai decis sa directionezi 2% din impozitul pe venit ce il platesti la stat catre noi, AS Prusik Timisoara, va trebui sa urmezi urmatorii pasi :

Pasul 1: Sa completezi, declaratia 230.(click pentru descarcare). Declaratiile se completeaza in functie de sursa dvs de venit: salar sau pensie.

 • daca ai venituri din salarii se completeaza declaratia 230. Pentru a completa aceasta declaratie aveti nevoie de datele dumneavoastra de identificare, precum si de datele de identificare ale asociatiei Prusik: 

  Nume Asociatia Speologica Prusik Timisoara
  Cod fiscal 8789407
  Cont bancar(IBAN) RO58 CECE TM14 30RO N078 6905, CEC Timisoara

  Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

  daca ai venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) se completeaza declaratia 200.
 • Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.


Pasul 2: Trimite-ne declaratia prin posta la administratia fiscala de care apartii ( in raza careia domiciliezi ) prin scrisoare recomandata sau depune-o personal , pana la 25 mai 2014! 

Adresa administratiei fiscale Timis: 
str. Gheorghe Lazar, nr. 9 B, Timisoara, Jud. Timis, cod postal 300081

Nu te-am convins ca bani tai se vor folosi in scopuri sociale? Te invitam sa ne cunosti mai bine in fiecare marti incepand cu orele 18.30 la sediul nostru din Strada Dacilor nr. 13. (Zona Traian)

Nu ai inca venituri propii?

Nici o problema! Convinge-ti rudele, prietenii, cunostintele sa investeasca in domeniul care te pasioneaza. 

Si tu poti decide unde merg 2 % din impozitele tale!

Detalii suplimentare despre prevederea 2% poti obtine de pe site-ul www.doilasuta.ro

Nu ezitati sa ne contactati pentru ajutor! (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)